Service

Onderhoud uw antiek

Bij Nostalgia proberen we onze producten te selecteren op kwaliteit en authenticiteit. Elk stuk is uniek en aangezien het antiek betreft is de kans groot dat de objecten gebruikt zijn. Daarom is het onvermijdelijk dat u slijtage en tekenen van gebruik aantreft op de stukken. Wij zorgen voor een optimale restoratie en goede conditie naar het best van ons kunnen voordat de spullen te koop worden aangeboden. Een ieder die antiek aanschaft dient rekening te houden met het feit dat antiek soms speciale attentie en onderhoud nodig heeft.

De volgende tips voor het onderhoud van uw antieke spulletjes zijn door Nostalgia voor u bijeen gebracht om u te helpen bij het onderhoud van uw antieke schatten. De vermelde methodes zijn beproeft en dusdanig gebruikt om onze collectie te behandelen.

Glas en kristal
De glazen en kristallen ornamenten van een kroonluchter, glaswerk, ruitjes van fotolijstjes, tafelkristal etc. worden schoongemaakt met heet water en ammonia. Let op de dampen die hierbij vrijkomen, ventileer goed! Een prachtige en zeer lang blijvende glans zijn uw beloning.

Zilver en verzilverde spullen
Zilver en verzilverde spullen worden gepoetst met Zilverpoets of met een speciaal zilverpoetsdoekje waar zilverpoets in zit. Wanneer een verzilverd object beschadigd is of slijtage plekken vertoont kunnen deze eventueel opnieuw verzilverd worden met een speciaal verzilver middel dat echt zilver bevat. Ook krassen en (ongewenste) gravures kunnen hiermee weg worden gehaald.

Juwelen
Juwelen kunnen na verloop van tijd dof en vuil worden door bijvoorbeeld de talgklieren op uw huid en vuil van buitenaf. Om gouden en zilveren juwelen te reinigen kunt u een speciaal juwelen reinigerbadje of een speciaal goud & juwelen poetsdoekje gebruiken. Gebruik geen zilverpoets op fijne en gedetailleerde juwelen omdat de poets op kan hopen binnen de delicate details en texturen en hard word als deze opdroogt.

Houtwerk
Voor al het houtwerk, fineer, gelakt hout of geverfd hout, onbehandeld hout etc. gebruiken we meubelolie of bijen- of antiekwas wat het hout voedt en schoonmaakt en er voor zorgt dat het niet uitdroogt. Soms is het noodzakelijk om eerst de oude waslagen te verwijderen met was remover. Gebruik altijd een niet pluizende doek! Tip: een oud T-shirt werkt fantastisch!

Om ringen en watervlekken te verwijderen uit het hout, om effectief de kleur van het hout terug te halen en zelf krasjes te verwijderen kunt u een product gebruiken dat HG Meubeline heet.

Koraal en (half)edelstenen
Wij maken juwelen en objecten welke koraal en/of (half)edelstenen bevatten schoon met een paar druppeltjes olijfolie. Simpel maar het werkt. De olie weekt vastzittend vuil los wat u vervolgens met een zachte tandenborstel kunt wegvegen en trekt in de poreuze steensoorten waardoor de natuurlijk glans van steen weer tot leven komt.

HG producten
Veel van de producten die wij hierboven aan u beschreven zijn van het merk HG Internationaal. Hun producten zijn in Europa te koop bij de betere doe-het-zelf zaken en grotere supermarkten. Kijkt u gerust eens rond op de HG website en u zult tot de ontdekking komen dat er ook voor uw onderhoudsproblemen een oplossing bestaat.