Over Nostalgia

Sinds 1998 heeft Nostalgia het statige en monumentale pand aan de Herenstraat 37 in Amsterdam betrokken. De winkel is 40 vierkante meters in oppervlakte en tot zijn nok toe gevuld met de prachtigste antiekschatten, wachtend op jou!

Heleen den Ronden

De naam van de eigenaresse van Nostalgia is Heleen den Ronden. Heleen is zeker geen onbekende binnen de antiekwereld. Ze begon haar antiek carrière in haar jonge jaren met een stalletje op de Noordermarkt in Amsterdam.

Haar ‘fijne neus voor mooi spul’ verdiende haar al snel een geweldige reputatie en heeft haar geholpen met het opzetten van haar fameuze collectie juwelen en zilverwaar. Ze werd als snel een favoriet van nationaal en internationaal bekende couturiers die haar, omwille van haar uitgebreide sierraden collectie, al snel wisten te vinden.

In 1990 heeft Heleen de grote stap gewaagd door haar stalletje op te doeken en vervolgens de deuren van haar eerste echte winkelpandje aan de Egelantiergracht in Amsterdam te openen.

Twee jaar later was de collectie te groot en werd de clientèle te uitgebreid. Nostalgia verhuisde naar een groter pand in de Berenstraat. Dit is één van de beroemde Negen Straatjes (een beroemde winkelbuurt) in Amsterdam.

De zaken gingen zo goed dat Nostalgia al snel opnieuw uit zijn jasje was gegroeid en verhuizing naar een groter pand leek wederom onvermijdelijk. In 1998 werden de deuren op de Herenstraat geopend en kreeg het prachtige monumentale pand op nummer 37 een nieuwe bestemming. Het eerste dat je opvalt als je aan komt lopen is de warme gloed en schittering van de vele kroonluchters in de winkel. Zwaar van het kristal, geslepen glas en krullende ornamenten strooien zij hun warme, honingkleurige licht door het etalage raam naar buiten. Wanneer u vervolgens naar binnen stapt krijgt u het gevoel een andere wereld binnen te stappen, een feeërieke wereld gevuld met lichtjes en glinsteringen van zilver, goud, glas, juwelen, gepolijst hout en nog veel, heel veel meer. Een ervaring die u moet zien om het te geloven… en geloof mij, u wordt er hebberig van!