Terug naar vorige pagina

Bezoek Nostalgia

 

|| Routebeschrijving te voet || Kaartje Amsterdam/Nostalgia || Openbaar vervoer || Met de auto ||

 

Route beschrijving te voet

(zie kaartje voor verduidelijking)

Zodra u uit het station Amsterdam Centraal aan de voorzijde het stationsgebouw uitkomt ziet u voor u een drukke straat lopen van links naar rechts. Dit is de Prins Hendrikkade. Deze steekt u als eerste over, daarna slaat u af naar rechts en blijft de Prins Hendrikkade volgen (voor het Victoria hotel langs) totdat u een gracht oversteekt (de Singel).

Nadat u de Singel bent overgestoken gaat u links af de Singel op en blijft u de gracht volgen. Bij de zevende afslag gaat u rechtsaf de Blauwburgwal op. Als u deze straat door bent steekt u opnieuw een gracht over, dit is de Herengracht. Als u rechtdoor blijft lopen loopt u vanzelf de Herenstraat in, aan het einde aan uw linkerhand vindt u Nostalgia.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om heerlijk naar eigen gelieve door de kleine straatjes te zwerven totdat u de Herenstraat bereikt.

Zolang u in Amsterdam wandelt of gebruik maakt van het openbaar vervoer raden wij u aan bedacht te zijn op uw eigendommen en op zakkenrollers.

[top]

Kaartje looproute Amsterdam CS - Nostalgia

Map opens in new window. After opening, rightclick to print map, leftclick to close map!

[opend in een apart venster]

[top]

Openbaar vervoer

De tram nemen in Amsterdam
Zodra u uit het station Amsterdam Centraal aan de voorzijde het stationsgebouw uitkomt kunt u aan zowel uw linker- als uw rechterhand tramhaltes en trams zien staan. De trams die u richting Nostalgia brengen staan aan uw rechterhand. Lijnen 1, 2, 5, 13 en 17 gaan allemaal de juiste kant op. U hoeft slechts twee haltes met een van deze trams te nemen, de uitstaphalte is Nieuwezijds Kolk. Zodra u uit bent gestapt keert u zichzelf in de richting van de vertrekkende tram en zoekt u naar de eerste grote zijstraat aan uw rechterhand. Dit is de Lijnbaanssteeg. Deze gaat u in en loopt u uit. Aan het eind van deze straat steekt u de gracht de Singel over, u loopt rechtdoor de Blauwburgwal in. Als u de Blauwburgwal door bent steekt u opnieuw een gracht over, dit is de Herengracht. Als u rechtdoor blijft lopen loopt u vanzelf de Herenstraat in, aan het einde aan uw linkerhand vindt u Nostalgia.

Vergeet niet vooraf een strippenkaart aan te schaffen bij een kiosk of het Amsterdam CS Servicepunt. Dit is goedkoper dan bij de conducteur of tramchauffeur. Een geldig vervoersbewijs is gestempeld en scheelt een boete.

Tram #5 heeft geen conducteur maar automaten. Andere trams hebben een conducteur en vaak maar één deur waardoor u de tram kunt instappen, alle andere deuren zijn om de tram te verlaten en daarom voorzien van een hekje.

Twee haltes is één zone (twee strippen).

Te veel moeite?
Zodra u uit het station Amsterdam Centraal aan de voorzijde het stationsgebouw uitkomt vindt u aan uw rechterhand de taxi standplaats.

[top]

Met de auto naar Amsterdam

Auto navigatiesystemen zorgen voor een veilige en snelle aankomst op de plek van bestemming. Voer postcode 1015BZ en/of Herenstraat 37 in voor het adres van Nostalgia. Heeft u geen navigatiesysteem dan kunt u bijv. Google Maps gebruiken om uw route te plannen.

Houd echter rekening met het volgende; veel Amsterdamse straten zijn blootgelegd voor de aanleg van de nieuwe metrolijn. Het verkeer wordt op veel plaatsen omgeleid. Veel straten in de binnenstad zijn eenrichtingsverkeer! Parkeren kost je een rib uit je lijf… dat wil zeggen, als je al een parkeerplaatsje vindt.

[top]